Test av pizzakit

Med färdig deg och tomatsås på burk gör du enkelt egen pizza. Vi har provsmakat sex pizzakit och hittat en favorit.

Så här testade vi:

  • Testet är ett blindtest. Panelen bestod av fyra personer ur Icakurirens mat- och konsumentredaktioner.
  • Priset är det vi betalade i butik i Stockholmsområdet i augusti.
  • Betygsskalan är 1–5, där 5 är bäst.
  • Pizzorna tillagades enligt förpackningarnas anvisningar med tomatsås på, men utan övrig fyllning. Alla pizzorna tar 15–20 minuter att grädda och räcker till cirka 6 bitar eller till 2 hungriga personer.

Läs hela testet här.

“Pizzakit” kallas en förpackning med 400 gram färdigkavlad pizzadeg och en glasburk med 200 gram färdigkryddad tomatsås till. Fyllning får man köpa till själv.
Två av degarna, Coop och Wewalka, var packade i en tät kartong som öppnas med ett litet “ploff”. Degen kavlas lätt ut så den täcker hela plåten.
Övriga degar ligger i en plastpåse, rullade på bakplåtspapper. Dessa täckte inte hela ugnsplåten och ger därför en mindre pizza.
Några såser hade bitar av tomat i, medan andra påminde mer om tomatpuré eller ketchup.
Smakpanelen tyckte de flesta av pizzorna var väl salta i både deg och sås. Lägger man sedan på salt fyllning, som skinka eller lagrad ost så blir pizzan onödigt salt.
De flesta pizzadegarna kändes lite torra. Bara en, Wewalka, hade den där rätta segheten och blev panelens klara favorit.
Ingen av pizzorna imponerade på smakpanelen men som en enkel middag någon enstaka gång kan ett pizzakit vara en genväg.

 

 


Av Malin Ottosson. Foto: Erik Hedman

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top