-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Caroline: Jag har svårt att acceptera att min son vill ha tjejkläder
Jag skäms för att erkänna att jag, trots den moderna värld vi lever i, har svårt att hantera min sons klädval. Hur ska jag göra?
-
Rostad spetskål med brynt smörkräm
Den bästa maten är lättlagad utan att tumma på smakerna. Rostad spetskål är ett perfekt middagstillbehör. Servera med en lyxig kräm gjord på smetana och brynt smör.
-
Barbro Lindgren, 88, samlar tankar i en sista bok: ”Livet är en omöjlig sak som man får göra det bästa av”
Hon är en ikon inom svensk barnlitteratur. Men själv vill Barbro Lindgrens helst kalla sig för poet. I sin kanske sista intervju berättar en av våra mest älskade författare om varför hon inte vill fylla 90 år, utan att livet räcker så bra som det är. ” Jag är inte rädd för döden”, säger hon.
-
Hanna arbetar som fängelsepräst: ”På SIS-hemmet har jag de djupaste samtalen”
Miljön på fängelset är hård, så det behövs stunder som inbjuder till djupa samtal och kan få en att tänka på en framtid igen. Fängelseprästen Hanna Backman kommer ofta fångarna nära i sitt arbete på Hall. – De har en stor lojalitet mot mig och jag kan känna mig både omtyckt och efterlängtad.
-
Lina Bengtsdotter lever med svår ångest: ”Det gäller att inte mata monstret”
Tack vare sin livliga fantasi har Lina Bengtsdotter blivit en av våra mest framgångsrika deckarförfattare. Men samma fantasi har också gjort Lina extra orolig. Hon lider av extrem ångest, ofta för att hennes barn ska dö.
-
Hur tar jag mig ur mitt våldsamma äktenskap?
Min man och jag har haft fina perioder, men vårt äktenskap har präglats av hans våld och alkoholmissbruk. Hur bryter jag mig loss – och stannar borta?
-
Hjärtformade bullar med vit choklad och citron
I stället för klassiska snäckor formas bullarna här till söta hjärtan. Fyllningen består av vit choklad och citronzest.
-
Nostalgiskt mode på Annicas klädmuseum: ”Jag har aldrig kunnat slänga någonting”
En trappa upp ovanför den anrika klädbutiken Jiges i Ånge finns en utställning med mängder av klänningar, kostymer och andra modedetaljer från andra hälften av 1900-talet. Om ni har vägarna förbi – missa inte Annicas nostalgimuseum!

















