-
Nadya skickar julklappar till 300 barn i Ukraina: ”Hjälpbehovet är stort – speciellt på barnhem”
När Nadya var liten fick hennes fattiga familj julklappar från väst. Det har hon aldrig glömt och trettio år senare samlar hon själv in till julklappar till döva och funktionshindrade barn på barnhem i Ukraina.
-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Hur får jag min syster att samarbeta?
Sedan tre år tillbaka äger jag tillsammans med min syster ett hemman i Dalarna. Tanken var att vi tillsammans skulle sköta gården och att huset…
-
Vad betyder ”energi” i kostsammanhang?
Jag har Kosttabell av Ernst Abramsson/Britt-Marie Andersson, sjunde upplagan. Kan du förklara vad ordet energi betyder i detta sammanhang. Apotekare Fredrik Hed svarar: Den mänskliga…
-
Borde jag blivit skrapad efter missfallet?
Jag undrar hur långt efter ett missfall man kan ha känningar? Jag är en snart 43-årig kvinna som hade ett missfall för tolv år sedan….
-
Inne- eller utekatt – låt personligheten avgöra
Vissa katter är oerhört sociala, medan andra gillar mer att vara för sig själva. Några älskar vatten, andra fasar för det. Och vilka kattraser passar bäst för att vara innekatt?
-
Svamptoast med rostad vitlök
Bli inte förskräckt över vitlöksmängden! Genom att rosta vitlöken i ugnen får den en mild och god smak. Svampen kan du marinera i god tid innan för att snabbt steka den vid serveringstillfället.
-
Endive med getost och ugnsbakade druvor
Genom att baka vindruvorna i ugnen får de en fantastiskt god och koncentrerad söt smak. Tillsammans med den lite bittra endiven och sältan från getosten är det här en utsökt smakkombination.
-
Ugnsbakade fikon med salami och balsamicodressing
Färska fikon får en söt och god smak när de bakas i ugnen. Tillsammans med salami, färsk timjan och balsamvinäger blir det här en plockrätt med italiensk smak.
-
Skinksnacks
Skinksnacksen godast nygräddade. De kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen, sen är det enkelt att flytta över bakplåtspappret till en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.
-
Gorgonzolatarteletter med solroskärnor
Du behöver Pajdeg: 75 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 0.75 dl kesella 16 st portionsformar i aluminium Fyllning: 125 g gorgonzola 0.5…














