-
Nadya skickar julklappar till 300 barn i Ukraina: ”Hjälpbehovet är stort – speciellt på barnhem”
När Nadya var liten fick hennes fattiga familj julklappar från väst. Det har hon aldrig glömt och trettio år senare samlar hon själv in till julklappar till döva och funktionshindrade barn på barnhem i Ukraina.
-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Äpple- och bogfläsksgryta
Du behöver 250 g bogfläsk skivat rimmat 1 st gul lök 1 st äpple 0.5 dl vatten 1 tsk kycklingfond salt och peppar Garnera med:…
-
Spenat- och sockerärtspasta
Du behöver 1 st schalottenlök 100 g bladspenat 1 msk matfett 50 g sockerärter 1 msk kycklingfond 1 dl matlagningsgrädde 1 msk redning ljus 100…
-
Köttfärssoppa med gratinerad ostsmörgås
Du behöver 200 g nötfärs 1 msk matfett 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 1 st vitkål klyfta 1 msk kalvfond…
-
Diabetes-special: Hitta ett sätt att leva bra
Jenny provade många mediciner och dieter för att finna ett sätt att må bra, trots sjukdomen. Och hon lyckades. Utöver insulinmedicinen får yoga, mindre stress och en rejäl frukost henne att må bättre än någonsin…
-
Fyllt svampbröd
Så här på hösten passar det utmärkt att fylla matbrödet med svamp. Gott till en soppa och utmärkt på höstbuffén. Bröden går bra att frysa och sprödvärma vid servering.
-
Svampcarbonara
Så här på hösten passar det utmärkt att blanda svamp i den krämiga äggpastan med fläsk.
-
Sellerisoppa med svamp och gorgonzola
En krämig soppa med stekt svamp och gorgonzola förvandlar vardags-middagen till en festmåltid.
-
Svamppaté med lingonsås
En svamppaté är en utmärkt bufférätt så här års, men också som förrätt tillsammans med sallad och cornichoner. Eller varför inte göra en läcker höstsmörgås?
-
Rostad svamp med bacon
Du behöver 1 l kantareller eller blandsvamp 4 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 1 pkt bacon 140 g 2 tsk torkad timjan 4 st enbär…

















