-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Ägg i kokott med matjessill
Ägg i kokott är en trevlig förrätt. Smaksättningen kan varieras efter årstid och humör, men med matjessill, spenat och purjolök blir kokotterna perfekta att servera innan påskens lammstek.
-
Caesarsallad med ägg och bacon
En klassisk och fräsch lunchsallad. I originalet toppas salladen med brödkrutonger. Men vad kan väl passa bättre så här i påsktid än att toppa salladen med knaperstekt bacon och ägg?
-
Äggsallad med färska örter
Du behöver 11 st hårdkokta ägg Dressing: 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk honung 1 st vitlöksklyfta 2 tsk dijonsenap 1.25 dl rapsolja 2 dl lätt…
-
Omelettårta med rökt renstek
En enkel rätt som brukar imponera, trots att det ?bara? är en omelett. Per-fekt till brunch eller på påskbordet.
-
Smördegspuffar med ägg- och räksallad
De här frasiga puffarna passar lika bra till förrätt, som tilltugg eller på en buffé. Om du väljer att bjuda dem som tilltugg eller på buffén kan du skära smördegen i 12 bitar.
-
Passionsfruktsglasstårta
Du behöver Botten: 300 g mandelmassa 2 st ägg 2 msk kakao Glass: 5 st passionsfrukt 4 dl vispgrädde 4 st äggulor 1 dl florsocker…
-
Rostad potatissallad
Du behöver 1.5 kg delikatesspotatis 3 msk rapsolja salt peppar 200 g sugar snaps 2 st rädisor knippen 1 st sallad påse Dressing: 1 st…
-
Ugnsstekta kycklingben
Du behöver 0.5 dl flytande honung 1 dl mango chutney 2 msk kinesisk soja 1 tsk chilikrydda salt peppar 2 kg kycklingben Ugn: 200° Gör…
-
Sparrisfrittata
Du behöver 100 g färsk babyspenat 1 st gul lök 200 g grön sparris 2 msk smör eller margarin 6 st ägg 3 msk vatten…

















