-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Majssoppa med korv
När du vill äta billigt så är majssoppa med korv ett utmärkt alternativ.
-
Fyllda vegetariska pannkakor
Pannkakor med vegetarisk fyllning.
-
Dragonkyckling
Dragon är en härlig krydda som sätter fin smak på många råvaror, inte minst kyckling som egentligen har en "snäll" smak. Det här är en lättlagad festrätt. Jag har använt mig av kycklingfilé men alla delar av kycklingen passar bra till denna rätt. Du kan också stycka en hel kyckling.
-
Mandeläppelpaj med mynta
Äppelpaj med mandel i pajskalet, som fyllts med äppelklyftor överströdda med mynta, avslutar middagen.
-
Tomatsallad med pepparrot
Jag brukar servera tomatsalladen som förrätt, det blir för mycket smaker på en gång annars. Den som vill kan givetvis servera salladen till maten.
-
Hur ska jag få bukt med mitt livlösa hår?
Jag har börjat få rejält tunt och livlöst hår, och har inte haft någon mens på säkert ett halvår. Jag har varit och tagit prover…
-
Varför känns det som en stor klump i halsen?
Jag har ett problem som håller på att göra mig tokig. Varje dag går jag och hostar och sväljer, det är som om jag har…
-
Basilikakyckling i lergryta (av Camilla i Uppsala)
Smakade det hos en vän. Rätten fungerar i alla lägen.
-
Baconsås (av Margareta i Västerås)
Jag hittade på den själv. Jag brukar göra den till vardags. Snabb, enkel och god till pasta.