-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Tonfiskpasta (av Helen i Bålsta)
Du behöver 1 st burk tonfisk 1 st purjolök 2 st paprikor (röd och grön) majs ca 1 dl fryst 1.5 st vitlök klyftor pressad…
-
Räkor på jasminbädd (av Werner i Malmö)
Du behöver 1 kg skalade räkor 1 dl buljong 2 st röda paprikor 2 st paprikor gröna 1 st purjolök 5 dl matlagningsgrädde jasminris olja…
-
Pasta á la Persika (av Madelene i Falun)
Denna rätt blev jag bjuden på av min bästa vännina för länge sedan men smaken sitter kvar ännu.
-
Kiwi- och mandarintårta (av Karin i Kalmar)
Det här är en god och fräch tårta, med touch av sommaren!
-
Fisksoppa (av Christina i Överum)
Mamma gjorde detta när jag var liten för att få mig att äta fisk. Det är jättegott när det är kallt ute.
-
Noras kaka (av Eleanor i Linköping)
Hittepåkaka med skafferirens…
-
Jordgubbsmuffins (av Maria i Söderhamn)
Stora härliga jordgubbar i en varm muffins. Vad begär man?
-
Nu har jag tröttnat på att vara utnyttjad!
Jag har varit gift i 30 år men nu är det nog! När vi träffades hade jag två barn som redan var utflugna. Han hade…
-
Lingonglass
Riktigt god glass med lite vild smak får du om du smaksätter glassen med lingon och lite gin. Maränger ger fin smakbrytning. Enbärsbrännvinet ger lingonglassen sting och skogsarom.