Alla artiklar

  • Citronkokta morötter med kumminkeso

    Fortfarande kan vi köpa späda morötter i knippa eller gå ut i trädgårdslandet och dra upp härliga morötter, om vi har egen odling. Bjud dem på det här sättet som huvudrätt och inte bara som tillbehör.

  • Leksandskorv

    Du behöver 500 g falukorv 1 st vitlöksost ca 100 g 0.5 dl purjolök finstrimlad 0.5 dl dill finklippt 2 msk senap 0.5 dl mjölk…

  • Tiominuters-fisk

    Du behöver 600 g fiskfilé färska eller halvtinade frysta Sås: 3 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning smulad 1 dl grädde 1 msk…

  • Mormors bullar med kanelgrop

    Du behöver 25 g jäst 2 dl kall mjölk 200 g smör eller margarin 1 msk socker vetemjöl ca 6 dl Fyllning: 50 g smör…

  • Karlsbaderbullar I

    Lika goda som wienerbröd, om inte godare. Bullarna har en spröd och "kort" konsistens och går utmärkt att frysa.

  • Kanel- och kardemummabullar

    Här ett bra grundrecept med en vanlig utbakning som naturligtvis kan varieras.

  • Mustig rotfruktsgryta

    En gryta där höstens alla rotfrukter ger fin smak. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

  • Lax- och musselsoppa

    Laxsoppa är jättegott, här förhöjer färska musslor smaken ytterligare. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

  • Tomattäckt kyckling med jordärtskockor

    Överst ligger kyckling med färgstark tomatsås, under milda och lite söta jordärtskockor. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

Scroll to Top