-
Nadya skickar julklappar till 300 barn i Ukraina: ”Hjälpbehovet är stort – speciellt på barnhem”
När Nadya var liten fick hennes fattiga familj julklappar från väst. Det har hon aldrig glömt och trettio år senare samlar hon själv in till julklappar till döva och funktionshindrade barn på barnhem i Ukraina.
-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Är det farligt att ha ett för litet hjärta?
Jag läste i tidningen om en man som undrade över ett förstorat hjärta. Jag skulle vilja få veta mera om motsatsen, alltså ett för “litet”…
-
Jubileumstårta
Den här jubileumstårtan gjorde vi när Hemmets Journal firade 80 år, 2001! Pröva att göra din egen smörgåstårta, det är så lätt att du inte kan misslyckas. Det här är en riktig festtårta med lax och räkor och fyllningar som gör tårtan både saftig och läcker.
-
Het färspytt
En omtyckt färsrätt som går att laga på 10 minuter. Hoppar du över potatisen i pytten, kan du servera röran i tacoskal eller tortillabröd.
-
Tjörngryta
Fiskbullar hör till mina favoritkonserver. Det är gott och billigt och tänk så snabblagat! Fiskbullar tillverkas av den finaste vitfisken och inte av någon "skräpfisk" som ryktet ibland säger.
-
Ädel fänkålssoppa
Nu är det tid för soppor av alla de slag. Varför inte bestämma att ha minst en soppdag i veckan. Börja med ett pröva den här.
-
Kalkon på gåsavis
Vi är många som föredrar kalkonens magra och goda kött när vi bjuder till Mårtensmiddag. Välj en minikalkon, de säljs frysta och är lättare att hantera än de större fåglarna.
-
Pepparbiff av nötfärs
Köttfärs är fortfarande billig mat och med goda tillbehör blir den riktig festmat.
-
Gratinerad gourmetfisk
En riktig favoritfisk att bjuda den mest kräsne på.
-
Biff på rotfruktspytt med rödlökssås
Lite pyssel blir det med maten, men den är lätt att laga till och den är väl värd mödan.
















