-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Ättiksströmming I
Stek dubbla panerade strömmingsflundror och lägg dem i ättikslag. Bjud dem till kokt potatis eller som smörgåsrätt. Delikat!
-
Kycklingfilé i rosépepparsås
Kycklingfilé går det snabbt att laga mycket gott av. Här en av mina favoriter.
-
Provensalsk ugnsfärs
Ugnsmat är ofta lätt att laga. Den här rätten blir klar medan potatisen kokar! Att rätten är "provensalsk" innebär alltid att den innehåller vitlök, men självklart kan denna uteslutas, om du föredrar det!
-
Färgglad pastagryta
En färgglad och god vegetarisk "allt-i-ett"-gryta att ta från spisen direkt till bordet.
-
Läcker svampsmörgås
Det här är den godaste lilla förrätt mina barn vet. De brukar kalla den för "falska sniglar". Pröva att servera den som entrérätt eller till en liten drink före maten. Det går bra att använda både "hemplockade" och köpta champinjoner men de måste vara färska!
-
Sesamfranska
Det här är ett nytt recept från Hembakningsrådet som jag prövade. Bullarna blev jättgoda och desutom är de fiberrika. Längst fram ligger sesamfranska och i brödkorgen rågbräck och rågbullar.
-
Rågbräck II
Ett gott frukostbröd som bakas enkelt i långpannan. Härliga bullar att njuta av och lägga i frysen. Längst fram ligger sesamfranska och i brödkorgen rågbräck och rågbullar.
-
Jag känner mig så utanför i min familj!
Jag är en tjej på snart 16 år. Jag fick en lillasyster för snart fyra år sedan. Jag gillar min syster jättemycket men det finns…
-
Kan jag någonsin gå ner i vikt igen?
Vid min första graviditet ändrades min ämnesomsättning och jag åt Levaxin mot detta under tre år. Sedan blev mina värden bra igen. Fyra år senare…