-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Pastasås á la Lena (av Lena i Simrishamn)
Kylskåpsrengöring!
-
Fannys blåbärskaka (av Elin i Malmberget)
Fanny i Malmberget skickade en stor portion till mig och sedan dess har jag bakat den många gånger.
-
Lisas karamellkaka (av Elin i Malmberget)
Har fått detta recept av Lisa i Leipojärvi. Med en klick vispgrädde blir den himmelskt god.
-
Jannes toast (av Maria i Järfälla)
Den här mackan fick jag när jag var hos min nuvarande sambo första gången. Sedan dess har det blivit en del…
-
Festlig kasslergryta (av Merit i Munkedal)
Kasslern kan bytas ut mot kyckling eller falukorv om man vill. Den blir lika god ändå…
-
Fina fisken (av Matilda)
Första gången jag åt Fina fisken det var på mitt jobb.
-
Laxrulle (av Carina i Örebro)
En jättegod förrätt!
-
Babsans köttfärslimpa (av Barbro i Malung)
Kollade vad som fanns förutom köttfärs och ville ej göra som "vanligt" utan hittade på ett eget recept vilket blev jättegott!
-
Pickels
En mycket god lite gammaldags inläggning är pickels att äta till alla kötträtter och även till stekt fisk. Man kan använda grönsaker efter tycke och smak. Mjuka grönsaker delas i mindre bitar. Hårda grönsaker bör förvällas innan de läggs in.