Alla artiklar

  • Förälskade räkor I

    Till den här festliga rätten kan du också använda havskräftor eller andra skaldjur.

  • Crêpes med kantarellfyllning

    Crêpes är små fyllda och gratinerade pannkakor. Oftast fyller man dem med en god stuvning.

  • Min tonfiskröra (av Lillemor i Åkers Styckebruk)

    Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 st burk crème fraîche eller kesella 2 msk lättmajonnäs 1 st purjolök eller 1 salt svartpeppar…

  • Langos I

    Langos är friterade avlånga brödkakor vars deg innehåller bl.a potatis. Bröden serveras med olika "pålägg", t ex lätt creme fraiche, lök, räkor, kaviar och stark korv. Langos kommer ursprungligen från Ungern. Så här gör du dem!

  • Tonfiskröra á la Marie (av Marie i Mölndal)

    Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten majonnäs italiensk salladskrydda citronpeppar ägg ev kokt i bitar smörgåsgurka ev hackad Det här behövs för ca…

  • Jeanettes brietårta

    När en väninna beskrev denna gratinerade brietårta för mig vattnades det verkligen i munnen! Jag prövade och blev stormförtjust! Här är receptet.

  • Squash-krisp till gravad lax

    En spännande förrätt gör middagen extra festlig. Jag föreslår gravad eller rimmad lax, serverad med små frasiga plättar gjorda av en smet med strimlad squash, potatis och purjolök!

  • Parisersmörgås III

    Smörgåsen kan ätas både varm och kall och kan också kompletteras med ett stekt ägg och en tomat.

  • Ängasoppa

    För mig är ängasoppa "sommar" och "sommarlov"! Min mor lagade alltid soppan av färska primörer, men idag kan du laga soppan året runt av frysta grönsaker.

Scroll to Top