Alla artiklar

  • Spättrullader i currysås

    Laga den här goda indisk-inspirerade rätten när du vill ha fisk med lite "sting" i. Vill du förbereda rätten går det bra att göra såsen i god tid. Lägg sedan i fiskrulladerna och låt dem koka med strax innan fisken ska serveras.

  • Kräftsoppa från Sjöanäs

    De djupfrysta kräftorna är relativt billiga och går utmärkt att laga denna läckra soppa på. Soppan kan vara en festlig upptakt till en fin augustimiddag och räcker då till ca 6-7 port. Serverar du soppan som varmrätt bör den räcka till ca 4 port. Då passar det utmärkt att bjuda ett gott bröd till.

  • Kokosfisk

    Min goda vän Berit bjöd på en ny och spännande fiskrätt häromdagen. Hon bjuder också på recepet!

  • Spättfilé med apelsinsås

    Bjud nykokt färskpotatis med massor av färsk dill till.

  • Mexikansk räksallad

    Du behöver 2 st räkor hg skalade 0.5 st paprika gul 0.5 st röd paprika 0.5 st isbergssallad 0.5 st gurka färsk Dekoration: 1 st…

  • Förälskade räkor I

    Till den här festliga rätten kan du också använda havskräftor eller andra skaldjur.

  • Crêpes med kantarellfyllning

    Crêpes är små fyllda och gratinerade pannkakor. Oftast fyller man dem med en god stuvning.

  • Min tonfiskröra (av Lillemor i Åkers Styckebruk)

    Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 st burk crème fraîche eller kesella 2 msk lättmajonnäs 1 st purjolök eller 1 salt svartpeppar…

  • Langos I

    Langos är friterade avlånga brödkakor vars deg innehåller bl.a potatis. Bröden serveras med olika "pålägg", t ex lätt creme fraiche, lök, räkor, kaviar och stark korv. Langos kommer ursprungligen från Ungern. Så här gör du dem!

Scroll to Top