-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Spättrullader i currysås
Laga den här goda indisk-inspirerade rätten när du vill ha fisk med lite "sting" i. Vill du förbereda rätten går det bra att göra såsen i god tid. Lägg sedan i fiskrulladerna och låt dem koka med strax innan fisken ska serveras.
-
Kräftsoppa från Sjöanäs
De djupfrysta kräftorna är relativt billiga och går utmärkt att laga denna läckra soppa på. Soppan kan vara en festlig upptakt till en fin augustimiddag och räcker då till ca 6-7 port. Serverar du soppan som varmrätt bör den räcka till ca 4 port. Då passar det utmärkt att bjuda ett gott bröd till.
-
Kokosfisk
Min goda vän Berit bjöd på en ny och spännande fiskrätt häromdagen. Hon bjuder också på recepet!
-
Spättfilé med apelsinsås
Bjud nykokt färskpotatis med massor av färsk dill till.
-
Mexikansk räksallad
Du behöver 2 st räkor hg skalade 0.5 st paprika gul 0.5 st röd paprika 0.5 st isbergssallad 0.5 st gurka färsk Dekoration: 1 st…
-
Förälskade räkor I
Till den här festliga rätten kan du också använda havskräftor eller andra skaldjur.
-
Crêpes med kantarellfyllning
Crêpes är små fyllda och gratinerade pannkakor. Oftast fyller man dem med en god stuvning.
-
Min tonfiskröra (av Lillemor i Åkers Styckebruk)
Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 st burk crème fraîche eller kesella 2 msk lättmajonnäs 1 st purjolök eller 1 salt svartpeppar…
-
Langos I
Langos är friterade avlånga brödkakor vars deg innehåller bl.a potatis. Bröden serveras med olika "pålägg", t ex lätt creme fraiche, lök, räkor, kaviar och stark korv. Langos kommer ursprungligen från Ungern. Så här gör du dem!
















