-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Tonfiskröra á la Marie (av Marie i Mölndal)
Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten majonnäs italiensk salladskrydda citronpeppar ägg ev kokt i bitar smörgåsgurka ev hackad Det här behövs för ca…
-
Jeanettes brietårta
När en väninna beskrev denna gratinerade brietårta för mig vattnades det verkligen i munnen! Jag prövade och blev stormförtjust! Här är receptet.
-
Squash-krisp till gravad lax
En spännande förrätt gör middagen extra festlig. Jag föreslår gravad eller rimmad lax, serverad med små frasiga plättar gjorda av en smet med strimlad squash, potatis och purjolök!
-
Parisersmörgås III
Smörgåsen kan ätas både varm och kall och kan också kompletteras med ett stekt ägg och en tomat.
-
Ängasoppa
För mig är ängasoppa "sommar" och "sommarlov"! Min mor lagade alltid soppan av färska primörer, men idag kan du laga soppan året runt av frysta grönsaker.
-
Lättlagad laxmousse
Moussen väcker alltid förtjusning och är mycket lättlagad.
-
Snabbpizza
Det här är en deg, som inte behöver jäsas och som barnen själv kan baka.
-
Finsmakarens primörsoppa
Det här är en soppa som tilltalar den mest kräsne! Soppan "smakar vår" och är härligt grön, dessutom lättlagad. Bjuder du soppan som förrätt, kan den räcka till ett par portioner mer.
-
Buljong med pocherat ägg (av Lena i Stenungsund)
Du behöver 1 st ägg 1 st grönsaksbuljongtärning 5 dl vatten spagetti en näve korta kryddor Det här behövs för ca 1 port: Gör så…















