Alla artiklar

  • Vårgrön lax

    Bräckt lax går både fort och lätt att laga till.

  • Kokt torsk med senapssås

    Du behöver 1,25 kg torsk 1 msk salt per liter vatten 1 st gul lök 1 st morot dillkvistar eller persiljekvistar Skånsk senapssås: 2.5 msk…

  • Räkor Indienne

    Räkor Indienne. En riktig festrätt är den här goda och lättlagade räkpannan.

  • Varmt hjärta

    Vägen till varje hjärta – sannerligen inte bara mannens – går genom magen. Det här smörgåshjärtat kan vänta, väl förberett, och behöver sedan bara gratineras några minuter innan det är färdigt att servera. Perfekt efter t ex bion eller teaterbesöket.

  • Klassiska kanapéer

    Kanapéer är ett finare ord för mycket små smörgåsar med olika eleganta pålägg. Ljuvliga munsbitar att äta på stående fot till drinken eller som god entré till en festlig middag. Ordet kanapé kommer från franskans canapé och kan, förutom de här minismörgåsarna, också vara en smördegsbakelse, utbakad i form av ett storflikigt blad.

  • Pepparrotslax på toast (av Harriet i Hägersten)

    Du behöver 200 g lax rökt i tunna skivor 125 g färskost med pepparrotssmak dill ca 2 msk hackad 4 st brödskivor rostade vita grönsallad…

  • Varm tonfisksmörgås (av Annika i Vasa, Finland)

    Du behöver 8 st brödskivor 1 st tonfisk burk i olja 2 dl crème fraîche 1 msk senap 1 tsk peppar dill enligt eget tycke…

  • Supélängd

    Lägg mozarellaost, salladskyckling, soltorkade tomater, parmaskinka och lite annat smått på landgångar av vitt formbröd. Gratinera och du får perfekta varma smörgåslängder att bjuda på när du vill överraska med något nytt och gott.

  • Räkbakelser med sting

    Du behöver 12 st formbrödsskivor vita Fyllning: 3 dl crème fraîche eller gräddfil 0.5 dl majonnäs 0.5 dl hackad dill 1.5 msk riven pepparrot 1…

Scroll to Top