-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Lysekilslimpor
Tjäna på att baka ditt eget matbröd! Av en påse mjöl bakar du fyra luftiga, porösa och fantastiskt goda limpor i långpannan. Härliga, hållbara bröd som blir en perfekt grund för matiga mackor.
-
Moas rågbullar
Apelsinskal ger spännande smak åt rågbullarna. Framifrån ser du Solbullar, Fikonkringlor och Moas rågbullar.
-
Solbullar I
Solroskärnor ger brödet god smak, dessutom blir det fiberrikt. Framifrån ser du Solbullar, Fikonkringlor och Moas rågbullar.
-
Fikonkringlor
Kanske har du fikon hemma? Passa då på att baka kringlorna, som är både goda och fiberrika. Framifrån ser du Solbullar, Fikonkringlor och Moas rågbullar.
-
Kuvertbröd med matvete
Sockerfritt bröd.
-
Millennietårta
Luftiga sockerkaksbottnar med frisk citronkräm emellan och mycket frukt ovanpå, det blir en perfekt tårta för det nya millenniet.
-
Valnötskyssar
Godare än så här kan det knappt blir! En liten "kyss" är som ett mellanting mellan kaka och godis. Med sjuden smet blir marängerna blanka och lite sega inuti.
-
Knäckig äppelkaka (av Johanna i Kristianstad)
Du behöver 175 g margarin 3 dl socker 3 dl mjöl 1.5 tsk bakpulver äpplen efter behag Det här behövs för ca 6-8 port: Gör…
-
Saffransbröd
Julens traditionella saffransbröd med pojke längst fram till vänster och enkel lussekatt bredvid. Bakom ser du från vänster dubbel lussekatt, julvagn och prästens hår.
















