Alla artiklar

  • Klenäter

    Ingen jul utan mandelmusslor, klenäter och struvor. Du kan baka dem redan nu och sedan förvara dem i kylen eller frysen tills de ska avnjutas. Lite citron och konjak ger extra fin smak åt klenäterna (i bakgunden på bilden). Klenäter är för många den viktigaste julkakan.

  • Saffranskrans

    På bilden: Ljuvligt doftande saffranskrans (överst) och amerikanska brownies med choklad och nötter, två riktigt goda hembakade kakor att bjuda till adventskaffet!

  • Ingefärstårta med lingongrädde

    Pröva de lite nyare tårtorna med spännande smaker. Framifrån ser du cheesecake med choklad och kaffe, limetårta med vallmofrön och ingefärstårta med lingongrädde. Ingefärstårtan ser kanske ut som en traditionell tårta men har en spännande smak av ingefära och lingon, en kombination som är mycket lyckad.

  • Söderns majsbröd

    Du behöver 3.5 dl mjölk 6 dl vatten 4 msk majsolja 50 g jäst 2 msk socker 1 msk salt 1 dl majskorn (från burk)…

  • Kuvertbröd

    Små luftiga bullar som smakar jättegott till Kantarelltimbaler.

  • Mor Sonjas äppelkaka (av Lena i Tjörnarp)

    Du behöver äpplen ca 10 150 g margarin 1 dl socker 2 dl skorpmjöl 1 msk mjöl kanel och ev socker Det här behövs för…

  • Maffiga muffins

    Du behöver 2 st ägg 2 dl råsocker strö 1 dl mjölk 100 g smör eller margarin saft av 1 4 dl vetemjöl 2 tsk…

  • Italienska parmesanbröd

    Stora luftiga bröd med smak av parmesanost. På bilden: Längst bak i korgen står grissini, bredvid ligger focaccia och längst till höger parmesanbröd.

  • Louise äpplemuffins (av Louise i Anderslöv)

    Du behöver 2 st äpplen 1 l vatten 1 dl socker Till muffinssmeten 50 g margarin 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker…

Scroll to Top