Alla artiklar

  • Christinas svamp- och baconpasta med gorgonzolasås (av Christina i Linköping)

    Du behöver 300 g pastaskruvar 100 g gorgonzola 2 dl vispgrädde 1 msk maizena redning 1 pkt bacon 150 g shiitakesvamp 1 st gul lök…

  • Vårkassler

    Här en läcker rätt för vårlunchen eller middagen. Vårkasslern kan toppas med creme fraiche smaksatt med pepparrot och serveras med nykokt färskpotatis.

  • Mozzarellafylld lammstek med tomatsås

    Du behöver 1 st lammstek benfri ca 1 1 2 msk basilika 250 g mozzarellaostar 100 g skinka rökt 2 st vitlöksklyftor 2 tsk salt…

  • Lantpaté

    Att bjuda på paté som förrätt med goda tillbehör eller varför inte som huvudrätt med varm svampsås till är alltid lika uppskattat. Man har verkligen pengar att tjäna på att laga patén själv istället för att köpa färdig. Så här går det till!

  • Buljongkokt fläskfilé med basilikasås

    Att koka kött är något vi gör alldeles för sällan. Den här fläskfilén blir verkligen saftig. Bjud den tillsammans med en frisk, spännande basilikasås och massor av lättkokta grönsaker.

  • Prinsgryta

    Populär korvgryta, som du kan bjuda kokt potatis, ris eller pasta till. Framifrån ser du baconlindad falukorv på medelhavsvis, korvspett med ostpotatis och prinsgryta. Recept på de andra två rätterna hittar du under respektive receptrubrik.

  • Gratinerad fläskfilé i senapssås (av Jessica i Piteå)

    Du behöver 600 g fläskfilé smör salt och peppar 2 msk fransk senap 1 dl vatten 3 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraîche 1.5 st…

  • Chop Suey (av Ulrika i Huskvarna)

    Du behöver 300 g fläskkött magert 2 st gula lökar 0.5 st mandel påse flagad 2 msk olja 2.5 dl buljong 0.5 tsk ingefära 2…

  • Kokt julskinka

    Skinkan krymper minst, om du kokar den. Dessutom får du mycket doppspad.

Scroll to Top