-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Honungsgratinerad chèvreost
Mycket god inledning tlll en fin middag och dessutom lättlagad.
-
Ansjovistarteletter
Salta små munsbitar.
-
Räkfylld tunnbrödskorg (av Carola i Nordingrå)
Du behöver 2 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 st rom liten burk röd 1 st lök finhackad 0.5 dl dill 1 pkt crabfish…
-
Paté Olé
En jättegod paté som smakar lika bra varm som kall.
-
Rom- och räkmacka (av Maria i Kåge)
Du behöver 2 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 3 tsk lök finhackad gul citronsaft några droppar svartpeppar dill räkor ca 100 g skalade 60…
-
Varma smörgåsar med tonfiskröra (av Lena i Malung)
Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 dl smörgåsgurka hackad 2 msk purjolök 0.5 st kesella burk 1.5 dl lättmajonnäs svartpeppar torkad dill…
-
Fetaost med banan (av Karin i Romelanda)
Du behöver 2 st banan 87.5 st fetaost gr kanel Det här behövs för ca 2 port: Gör så här 1 Mosa bananerna och fördela…
-
Gratinerad chévre med honung
Gratinerad getost med pesto och paprika är en klassiker i Frankrike. Där kan den stekas på specialjärn i ugnen och det sprider sig en förförisk doft. Bjud spännande franskt till en liten festlig lunch eller som en läcker kvällsrätt!
-
Gratinerad räksnäcka
En läcker liten förrätt som görs helt klar i förväg och gratineras i sista minuten.













