Alla artiklar

  • Plommonkaka med maräng

    Saftiga plommon, de första syrliga äpplena – naturligtvis njuter vi dem färska. Men de blir också grunden för ett par ljuvliga mjuka kakor. Pröva också Gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Framifrån ser du Gourmetkaka, Kivikskaka och Plommonkaka. Det spröda marängtäcket gör kakan lika god som en tårta men mycket lättare att baka.

  • Kivikskaka

    Saftiga plommon, de första syrliga äpplena naturligtvis njuter vi dem färska. Men de blir också grunden för ett par ljuvliga mjuka kakor. Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare!Framifrån ser du gourmetkaka, Kivikskaka och plommonkaka.

  • Fläderblomsparfait med färska bär

    Du behöver 4 st äggulor 2 dl fläderblomssaft koncentrerad 4 dl vispgrädde Garnering: bär färska Det här behövs för ca 6 port: Gör så här…

  • Tuppkaka (av Ewa i Stockholm)

    Du behöver 2 st mjöl kaffekoppar 2 st socker kaffekoppar 2 st ägg smör klickar med mandel hackad Det här behövs för ca 8 port:…

  • Chokladmuffins med daimkulor (av Helena i Mölnbo)

    Du behöver 1 st ägg 1 dl strösocker 1.5 dl mjölk 1.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 50 g choklad Marabou mörk…

  • Grillade fruktspett

    Avsluta grillningen med ett sött fruktigt spett. En säker succé.

  • Melon Surprise

    Halvor av små söta meloner, fyllda med frukt, glass och maräng. Lika läcker som lättlagad dessert.

  • Snöägg

    Snöägg är en klassisk fransk dessert. Om den görs på det ursprungliga sättet, sjuds äggvitebollarna i het mjölk med vanilj. Då är desserten ganska svår att laga. Men på det här viset, lagad i mikron, är den mycket enkel att göra.

  • Glömd maräng med citronglass

    Söt frasig maräng med lite segt innandöme och syrligt frisk citronglass till. Mer behöver inte sägas.

Scroll to Top