-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Lättlagad festfisk
Du behöver 500 g spättafiléer 2 st morötter 1 st purjolök 1 dl vispgrädde 2 dl gräddfil 1 msk vetemjöl salt och peppar 2 st…
-
Äpplesill
Syrliga äpplen sätter fin smak på vår svenska sill.
-
Pannkaka som wraps och rulle
Wrap är som en stor "ätbar tallrik" av tortillabröd, tunnbröd eller, som i det här fallet, tunn pannkaka. Brödet viks ihop till ett paket, som brukar ätas med händerna, men använder man pannkakor bör man nog ha kniv och gaffel. Det går förstås också bra att rulla ihop pannkakan med fyllning – det blir ju precis lika gott!
-
Svampfyllda spättfiléer
Fisken ska lättrimmas innan den steks i ugnen. Lite ovanligt men mycket gott. Själv brukar jag använda hemplockad skogssvamp till fyllningen, men det går bra med champinjoner.
-
Räkor med Hetta! (av Ulrika i Klippan)
Du behöver 360 g skalade räkor 1 l vitkål finstrimlad 1 st purjolök i ringar 2 tsk olja 1 dl hönsbuljong 2 msk tomatpuré 1…
-
Champinjonfisk I
Lika enkel som god. Servera gärna med potatismos och en fräsch sallad.
-
Laxmousse I
En läcker liten rätt, "lyxigt" god med både lax och räkor.
-
Gäddfärs (av Sofia Gartman i Göteborg)
Du behöver gädda eller gäddfile ca 500 g 1 tsk salt 1 krm vitpeppar kajennpeppar 1 st ägg 3 dl vispgrädde 3 st äggvitor 1…
-
Räkwok
Du behöver 1 kg räkor med skal 1 st purjolök 3 st stjälkar blekselleri 1 st aubergine 150 g sockerärter 9 st rädisor 2 dl…















