-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Lutfisk med klassiska tillbehör
Lutfisk är härlig och nyttig mat som jag gärna äter året runt. Fisken kan tillagas på många sätt. Men just till jul väljer jag att koka den på traditionellt vis och serverar den med de klassiska tillbehören – kokt potatis, vit sås och gröna ärter. Fisken kan antingen kokas i vanlig ugn, mikrovågsugn eller i en gryta ovanpå spisen. Välj det du tycker är enklast…
-
Färgglad räkgryta
Du behöver 1 kg räkor som skalas 200 g champinjoner skivade 1.5 msk smör eller margarin 1 st lök stor gul finhackad 1.5 tsk curry…
-
Malins havsgryta
En favoriträtt som du lätt lagar till medan potatis eller ris kokar!
-
Saffranspasta med havets frukter
Frestande gyllene pasta med skaldjur är en vacker festrätt som smakar jättegott.
-
Solgul saffransfisk
En riktigt festlig varmrätt för fiskvännerna.
-
Torskfilé på grönsaksbädd
Fisk och grönsaker smakar underbart gott tillsammans.
-
Svensk bouillabaisse
En spännande och festlig vardagsrätt. Framför allt barn tycker om att äta fisk så hära.
-
Gratinerad sej med räkor
Sej är en torskfisk, mager och god, men lite annorlunda i färgen. Det är kanske därför det har funnits ett visst motstånd mot den. Men det tycker Carina att vi ska ändra på! Här är en jättefestlig sejgratäng att bjuda på.
-
Ostmuffins II
Dessa muffins är jättegoda att äta som de är, utan smör och pålägg.

















