-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Små rågkakor
En rejäl smörgås med flera sorters pålägg blir en fin lunch att äta hemma eller på jobbet. Baka en sats grova rågkakor och frys in. Lägg ägg, korv och ost på en kaka, och variera med vad du har hemma, så får du billiga och goda lunchmackor.
-
Varm smörgåstårta
Det här är en riktig frestare att överraska familj eller vänner med. Och tänk så praktiskt, tårtan kan göras färdig tidigt under dagen och sedan bara sättas in i ugnen, när bordet är dukat och ljusen tända. Då är det bäddat för en riktig myskväll.
-
Smögentårta
Du behöver 9 skiva formbröd vitt längdskuret Fyllning 1: 1.5 dl majonnäs 1.5 krm paprikapulver 500 g räkor med skal 1 st dill knippa Fyllning…
-
Karusellsmörgås
Du behöver 1 st rågkaka eller tekaka margarin 1/2-1 st ägg kokt skivat 2 st ansjovisfiléer 7 st räkor 2 skiva skinka 0.5 st tomat…
-
Gravlaxsås
Enkel att göra och mycket godare och billigare än färdigköpt "Hovmästarsås". På bilden: Gravad Fogdölax och Senapssås. I bakgrunden Laxpaté och Gravlaxsås.
-
Gravad Fogdölax
På bilden: Gravad Fogdölax och Senapssås. I bakgrunden Laxpaté och Gravlaxsås…
-
Smögenbakelse II
Du behöver 24 st formbrödsskivor vita Fyllning: 150 g mjukost eller färskost 0.5 dl hackad dill 1.5 msk riven pepparrot 1 krm salt 200 g…
-
Äggost (av Kerstin i Stenungsund)
Du behöver 4 l mjölk (3%) 5 dl filmjölk 2 dl vispgrädde 9 st ägg Det här behövs för ca 8 port: Gör så här…
-
Avocado med gott (av Britt-Marie i Vaxholm)
Du behöver 1 st avokado 5 st räkor skalade stora 0.5 dl crème fraîche 0.25 st citron dill (gärna färsk) majonnäs kaviar svart eller röd…















