-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Fyllda fiskrullar
En både god och praktisk förrätt som kan ligga i frysen tills det är dags att servera.
-
Lyxig räkröra (av Nette i Upplands Väsby)
Du behöver 500 g räkor oskalade 2 dl crème fraîche majonnäs Ca 1 dl 1.5 tsk senap 3.5 st ägg hackade sherry Ca 1 msk…
-
Tonfiskgegga (av Oskar i Bergshamra)
Du behöver tonfisk En burk i olja majonnäs En tub äkta lök En stor gul Det här behövs för ca 2 port: Gör så här…
-
Högsjöröra (av Ylva i Oxelösund)
Du behöver 1 kg räkor 10 st crabsticks 1 st burk musslor 1 dl majonnäs 2 dl crème fraîche dill Det här behövs för ca…
-
Fyllda tomater (pomodori ripieni)
Vad passar bättre än att laga en riktig italiensk rätt, lämplig att bjuda på som förrätt eller som lättlunch.
-
Salladskål med sås från Provence
En grön rätt med mycket smak.
-
Mager fiskpaté med grön sås
En lättgjord fiskpaté som smakar lika bra kall som varm.
-
Festpaté
En smakrik paté som du antingen lägger upp på små tallrikar eller lägger patén på uppläggningsfat med sallad och cornichons.
-
Dubbla kaviar-smörgåsar
Du behöver 8 skiva vitt formbröd kaviar ca 75 g rökt 1 st lök liten gul 1 dl lätt crème fraiche gräslök Gör så här…














