Alla artiklar

  • Tänd ett ljus på Allhelgona för vackra minnen!

    Allhelgonahelgen är en tid då vi minns de som lämnat jordelivet. Men hur ska vi orka med sorgen och saknaden? Hemmets Journals Madeleine Walles skriver personligt om sitt sätt att handskas med förlust.

  • Bjud småfåglarna på festmat!

    När det är kallt och jorden hård av frosten är det svårt för många fåglar att hitta både mat och vatten i naturen. En varierad blandning av frön, nötter, frukt och fett, och en skål med friskt vatten, ger fåglarna det de behöver. Det lockar också många flygande gäster till trädgården, som blir full av liv.

  • Pumpakaka med färskostfrosting

    Du behöver 3 st ägg 2 dl rörströsocker 0.5 msk mald ingefära 0.5 msk mald kardemumma 1 msk mald kanel 1.5 dl mandelmjöl 1.5 dl…

  • Höstpanna med kantareller och lingon

    Den krämiga fläskfilégrytan med kantareller, äpplen och lingon blir en av höstens godaste middagar. Servera med klyftpotatis och rostade morötter.

  • Sanna Nova Emilia berättar om att mista sitt barn

    Minns tiden vi fått – inte den vi förlorat. Det är Sannas råd till den som har förlorat någon närstående. Efter att ha mist sin dotter lärde hon sig att ta tillvara på livet mer – och att vara mer närvarande och kärleksfull mot sina nära och kära.

  • Karlstad blev första stoppet för The Beatles

    I oktober 1963 spelade The Beatles i Sundstaaulan i Karlstad. Man skulle kunna tänka sig att det var ett av många stopp som ingick i en evighetslång Europaturné, men faktiskt var det deras första framträdande i Sverige och det var deras första utlandsturné sedan genombrottet.

  • Mjuksega chocolate chip cookies

    Chocolate chip cookies, stora mjuksega kakor som ska läggas glest på plåten.

  • Per Penna: När mormor trodde att hon var extra populär

    Visst är det trevligt när folk är glada och vinkar åt en på stan. En mormor berättade för Per Penna om en cykeltur till affären som gjorde att hon kände sig extra uppskattad av glada människor – men av fel orsak!

  • Baconfilé med rotfruktsgratäng och dragonsås

    Gratängen med två sorters potatis och morötter passar fint ihop med den baconlindande fläskfilén. Servera med en smakrik dragonsås och stekt broccoli.

Scroll to Top