Alla artiklar

  • Chili a la zeb (av Sebbe i solna)

    Du behöver 1 dl chilisås (typ ketchup med chili istället för tomater) köttfärs ca 450 g 4.5 st piri piri 2 st gula lökar 3…

  • Farmarlimpa

    Baka stora bröd som Farmarlimpan, till vänster, eller Havreflätan, till höger. Föredrar du bullar så föreslår vi att du bakar Mellanfranska, härliga, lite grövre frukostbullar med havrekli i degen. Farmarlimpa är ett riktigt sunt bröd där vi mjukgör kruskakli genom att hälla varmt vatten över och låta den svalna.

  • Apelsinrulle

    hallonmuffins och apelsinrulle.

  • Mandelkaka med aprikoser

    En ljuvlig kaka att avsluta en middag med.

  • Ostfrallor

    Du omvandlar lätt degen från vitt formbröd (se detta recept) till ostfrallor. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.

  • Citronkaka i långpannan

    Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. (Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Vallmokaka med apelsin och Kryddig zucchinikaka.)

  • Fikonbullar

    Fikon gör tillsammans med linfrön bullarna både smak- och fiberrika. Fikon hittar du bl a i hälsokostdisken.

  • Amerikanska pannkakor

    Den här typen av pösiga pannkakor älskar många amerikaner att äta till frukost. Lönnsirap och stekt bacon är vanliga tillbehör. Andra föredrar, liksom vi, blåbärsgrädde. Den syrliga blåbärsgrädden, där sylten blandats med vispad grädde och lätt creme fraiche, smakar ljuvligt till de nygräddade pannkakorna.

  • Bröd av fyra sädesslag

    Mjöl av fyra sädesslag, brödkrydda, filmjölk och honung ingår i det här mustiga, fiberrika brödet, ljuvligt att äta till bl a soppa.

Scroll to Top