-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Karljohanspaj
Karjohansvamp heter också stensopp och är en av våra läckraste matsvampar. Den kan torkas (vanligt i Italien, där Karljohan är den stora favoriten), förvällas och konserveras eller frysas.
-
Kall gazpacho för varma dagar
Gazpacho, kall grönsakssoppa, är en specialitet från Andalusien. Men soppan äts i hela Spanien. Finhackad lök, paprika och gurka bjuds i små skålar bredvid, liksom rivet dagsgammalt vitt bröd, så att var och en kan garnera sin egen soppa.
-
Varm bönsallad
Vill du inte äta helt vegetariskt kan du lägga i 50 g strimlad salami.
-
Raunis sallad
Du behöver 1 st isbergssallad 1 st groddar påse 2 st mango mogna 3 st kiwifrukter cocktailtomater 1 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk ca…
-
Pizza med grönsaker och fetaost
Du behöver 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 1 msk matolja 0.5 tsk salt Fyllning: 400 g tomater 1 st gul lök 1 st…
-
Rotfruktsbiffar med tomatsås
Använd de rotfrukter du tycker om och som finns tillgängliga.
-
Grekisk grönsaksgratäng
En jättegod grönsaksgratäng med fetaost.
-
Rårakor
En av våra mest kända krögare ansåg, att grädda blinier till löjrom var som att gå över ån efter vatten, när vi har våra läckra rårakor. Här kommer receptet på sådana, att servera till olika goda tilltugg.
-
Currywok
En ljuvligt doftande rätt som också är underbart vacker att se på. Har du ingen wokpanna, kan du laga den i stekpannan.

















