-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Baconsås (av Monica i Motala)
Du behöver 2 pkt bacon 1 st gul lök 2 msk mjöl mjölk vitlökspulver eller 1 klyfta salt vitpeppar eller svartpeppar Det här behövs för…
-
Biffmacka med krasse och tomat
Du behöver 4 st brödskivor grova 2 tsk margarin 4 st salladsblad eller 2 dl strimlad sallat 2 st tomater 4 msk krasse Till 4…
-
Fläskfilé parmesan (av Petra i Södertälje)
Du behöver 1 st fläskfilé 1 st lök 1 st burk crème fraîche 1 st parmesanost påse 1 st paprika 2 st buljongtärningar mjölk Det…
-
Skinka satay
Härlig indonesisk rätt med smaker som uppskattas av både barn och vuxna. Förbered ingredienserna, så går det snabbt att woka samman allt.
-
Svensk-italiensk falukorv
Ugnsstekt falukorv är en svensk klassiker. Här bjuder vi rätten med italienskt potatismos, smaksatt med bl a parmesan och basilika. En mycket god kombination.
-
Fylld färsschnitzel
Fylld färsschnitzel, som med helt kött heter "schweizerschnitzel", blir en riktig festrätt om man serverar den med t ex klyftpotatis, sockerärter och skivade tomater.
-
Bacongryta med grönsaker (av Helena i Högboda)
Du behöver 1 pkt bacon 1 st röd paprika 1 st paprika gul 0.5 st gul lök 4 st champinjoner 1 st burk crème fraîche…
-
Brynt och brässerad skinkstek (av Bengt i Luleå)
Du behöver skinka Färsk utan ben 2 st gula lökar morötter skivade margarin att steka i vatten balsamvinäger redning mjöl + vatten soja Coloritsoya grönsaker…
-
Bakad leverpastej
Med en matberedare är pastejen lätt att laga. Har du ingen sådan, kan du beställa mald lever och fläskfärs i din butik.













