Alla artiklar

  • Kantarellrulle med Västerbottenost

    Den här matiga rulltårtan brukar jag servera tillsammans med kräftor. Men den passar också bra på en buffé, som kvällsrätt eller ihop med kallskuret och en sallad.

  • Parmesankex

    Passar utmärkt att servera till soppa, men också att bjuda som drinktilltugg.

  • Krämig soppa med cannellinibönor

    Kantarellsoppa med italiensk touch. Parmesankexen är goda att servera till soppan, annars passar det också bra att strö lite grovriven parmesanost över soppan, tillsammans med den övriga toppingen.

  • Kantarellpaj med taleggio

    Höstpaj med kantareller, färsk rosmarin och smakrik ost. Taleggio är en halvmjuk kittost från Italien, men hittar du inte den fungerar det också bra med Brieost eller Camembert.

  • Så blir du kvitt sötsuget!

    Suget efter sötsaker är medfött hos oss människor. Under vår uppväxt blir den söta smaken ofta förknippad med trygghet, glädje och belöning – men också problem. För vi vet ju att vi inte borde.

  • Nathalie skänker hemlagad mat till äldre

    När Nathalie Vollbrecht, 27, från Älvsjö i Stockholm fick höra att hennes mormor åt barnmat i stället för vanlig mat fick hon en idé: Hon skulle börja laga mat och dela ut matlådor till pensionärer.

  • Mopperally i maklig takt

    De åkte moppe som 15-åringar och nu – i mogen ålder – är det dags igen. I Sörmland har tre motorklubbar gjort gemensam sak och anordnat mopperally.

  • Så kommer du igång: Brodera mera!

    Broderi är ett hantverk som kräver tålamod och det är ett utmärkt sätt att varva ner och få tankarna på annat. Kom igång och brodera!

  • Middagstips för veckans vardagar!

    Vad ska vi äta ikväll? Visst kan det vara svårt att hitta inspiration till veckans alla middagar? Här får du tips och recept på goda recept att ta till när vardagskreativiteten har gått på semester.

Scroll to Top