-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Kantarellrulle med Västerbottenost
Den här matiga rulltårtan brukar jag servera tillsammans med kräftor. Men den passar också bra på en buffé, som kvällsrätt eller ihop med kallskuret och en sallad.
-
Parmesankex
Passar utmärkt att servera till soppa, men också att bjuda som drinktilltugg.
-
Krämig soppa med cannellinibönor
Kantarellsoppa med italiensk touch. Parmesankexen är goda att servera till soppan, annars passar det också bra att strö lite grovriven parmesanost över soppan, tillsammans med den övriga toppingen.
-
Kantarellpaj med taleggio
Höstpaj med kantareller, färsk rosmarin och smakrik ost. Taleggio är en halvmjuk kittost från Italien, men hittar du inte den fungerar det också bra med Brieost eller Camembert.
-
Så blir du kvitt sötsuget!
Suget efter sötsaker är medfött hos oss människor. Under vår uppväxt blir den söta smaken ofta förknippad med trygghet, glädje och belöning – men också problem. För vi vet ju att vi inte borde.
-
Nathalie skänker hemlagad mat till äldre
När Nathalie Vollbrecht, 27, från Älvsjö i Stockholm fick höra att hennes mormor åt barnmat i stället för vanlig mat fick hon en idé: Hon skulle börja laga mat och dela ut matlådor till pensionärer.
-
Mopperally i maklig takt
De åkte moppe som 15-åringar och nu – i mogen ålder – är det dags igen. I Sörmland har tre motorklubbar gjort gemensam sak och anordnat mopperally.
-
Så kommer du igång: Brodera mera!
Broderi är ett hantverk som kräver tålamod och det är ett utmärkt sätt att varva ner och få tankarna på annat. Kom igång och brodera!
-
Middagstips för veckans vardagar!
Vad ska vi äta ikväll? Visst kan det vara svårt att hitta inspiration till veckans alla middagar? Här får du tips och recept på goda recept att ta till när vardagskreativiteten har gått på semester.

















