-
Nadya skickar julklappar till 300 barn i Ukraina: ”Hjälpbehovet är stort – speciellt på barnhem”
När Nadya var liten fick hennes fattiga familj julklappar från väst. Det har hon aldrig glömt och trettio år senare samlar hon själv in till julklappar till döva och funktionshindrade barn på barnhem i Ukraina.
-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Fransk chokladkaka med konjaksfikon
Oemotståndlig kladdkaka med mustig chokladsmak. Fikon i konjak och en klick lättvispad grädde smakar härligt till.
-
Konjaksfikon
Vill du göra de här läckra fikonen i god tid låter du hela fikon dra i konjakslagen. Vill du göra dem samma dag som de ska avnjutas lägger du ner klyftade fikon i lagen.
-
Chokladglöggkaka med russin
Glögg och russin känns som givna smaksättare till julens kladdkaka. Chokladglasyr, pumpa- och granatäppelkärnor ger både en vacker och inte minst en knaprig och god topping.
-
Välkommen Roger Lundgren – Hemmets Journals nya hovexpert!
Roger Lundgren är chefredaktör för Kungliga magasinet och Hemmets Journals nya hovexpert. Vi hälsar honom välkommen och lär känna honom lite bättre med tre snabba frågor!
-
Benny Rosenqvists senaste seanschatt
Ewa Ros: Jag har haft väldigt speciella händelser med fåglar och jag undrar om du ser vem hälsningen/hälsningarna är ifrån, kram Benny: Kära Ewa!…
-
Quornbullar med torkad svamp
Köttbullar av quornfärs är fullt möjliga att göra. På julbordet känns en nordisk smaksättning med enbär och torkad svamp helt rätt. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.
-
Potatislåda med lök och tångkaviar
Tångkaviar påminner både i smak och utseende om stenbitsrom och passar perfekt ihop med potatis och lök. Här får den agera smaksättare i julens ?vegetariska Janssons frestelse?. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.
-
Stiltonkräm
Du behöver 300 g stiltonost 2 dl turkisk yoghurt 1.25 dl torkade fikon fintärnade 1.25 dl valnötter delade Garnera med: färska fikon Gör så här…
-
Citronpicklade äpplen
Inkokta äpplen känns lite festligare än äppelmos. Inläggningen passar även bra till skinkan och revbensspjällen.

















