-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rostad sesampotatis
Du behöver 800 g delikatesspotatis 2 msk olivolja salt och peppar 2.5 msk sesamfrö 0.5 dl hackad persilja Ugn: 225° Gör så här Skrubba potatisen…
-
Mangosås med sting
Du behöver 200 g mango fryst, tinad 1 msk flytande honung 1 tsk curry 1 dl crème fraîche 1 dl turkisk yoghurt 1 msk sweet…
-
Barbecuesås
Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 msk tomatpuré 2 msk rörsocker eller farinsocker 500 g passerade tomater 2…
-
Rostad paprika-sås
Du behöver 2 st röda paprikor 1 st paprika gul 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 dl crème fraîche salt och…
-
Choronsås
Du behöver 150 g smör 2 msk vitvinsvinäger 2 msk vatten 2 msk schalottenlök finhackad 2 tsk dragon torkad 3 st äggulor salt och peppar…
-
Grillad entrecôte
Förläng känslan av sommar och lägg en köttbit på grillen! Vi serverar den med fyra läckra såser, rostad sesampotatis och sallad.
-
Klassiska croissanter
Dessa frasiga franska delikatesser tar lite tid att göra eftersom degen både ska vila över natten och medan den bearbetas. I det här receptet är det också viktigt att mäta rätt ? degplattan ska vara 40×70 centimeter! Så plocka fram linjalen och baka, kavla, mät och passa på att vila du med samtidigt som degen gör det!
-
Päronmarmelad
Du behöver 3 st päron 1 dl strösocker 0.5 st citron pressad saft 2 krm ingefära hackad färsk 0.5 dl russin 2 dl syltsocker 2…
-
Pistaschskorpor
Du behöver 4 dl fiberhavregryn 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt 2 st ägg 50 g…

















