-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Paprikasoppa med korv
Du behöver 2 st röda paprikor 2 msk olja 1 st vitlöksklyfta 0.5 st rödlök 2 st tomater 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 0.5…
-
En ängel i hemtjänsten: Marie är kandidat nr 2!
Marie Lundström har jobbat inom hemtjänsten i 25 år. Och älskar sitt arbete så mycket att hon besöker de gamla även på sin fritid. Själv kan Marie inte tänka sig ett mer meningsfullt yrke. Att sluta är det inte tal om, trots att hon fyllt 67!
-
Filminspelning: Här blir djuren stjärnor på scen!
Höns på teaterscener. Hundar i tv-serier. Och en häst i en reklamfilm. Linda är filmdjursagent och tränar sina djur till ett liv i strålkastarljuset!
-
Päronkaka med mandeltäcke
Du behöver 4.5 st päron 4 st bittermandel 2 st stora ägg 0.75 dl strösocker 2 dl crème fraîche 2 msk vetemjöl 1 tsk vaniljsocker…
-
Falukorv à la Provence
Du behöver 450 g falukorv 112.5 g färskost örter 1 st paprika gul 1 st squash liten 1 st burk stora vita bönor 400 g…
-
Makaronilåda med lax
Du behöver 1 st gul lök smör 200 g färsk babyspenat 12 dl makaroner kokta 400 g skivad kallrökt lax 2 dl gröna ärter 3…
-
Helstekt salviakyckling
Du behöver 1 st kyckling minst 1 1/2 kg 1 st salvia en stor knippa färsk 0.75 dl olivolja flingsalt nymald peppar 2 st citron…
-
Köttfärspizza utan botten
Du behöver 500 g nötfärs 1 st ägg 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk oregano 1 tsk salt 1 krm peppar Topping: 1 st paprika…
-
Att vara djurkonservator är mer en livsstil än ett jobb
Att vara djurkonservator är ett klassiskt hantverk som kräver många års träning. Jan-Eric Jansson lärde sig yrket av sin far och han ser nu med glädje att allt fler skolor efterfrågar hans uppstoppade djur till undervisningen.

















