-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Långjästa grynbullar
Tänk på att brödet ska jäsa i kylen över natten.
-
Långpannerutor med vetekross
Du behöver 2 dl vetekross 2.5 dl vatten 250 g kesella 1 % 50 g jäst 25 g smör 2 msk sirap vit vetemjöl ca…
-
Korvgryta med bönor
Du behöver 300 g falukorv 2 st kryddiga korvar 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st burk…
-
Räkwok
Du behöver 300 g skalade räkor ca 750 g skalad vikt 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st zucchini 150 g haricots verts…
-
Kycklingfilé i kokosmjölk
Du behöver 500 g kycklingfilé 1 st zucchini 1 st rödlök 1 msk smör eller margarin 1 st röd chilipeppar 1 tsk currypasta röd 4…
-
Små biffar i krämig sås
Du behöver 500 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0.5 st citron rivet skal 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 4…
-
Rispytt med kassler
Till den här rätten kan du använda ris som blivit över från en annan middag. Ris kan sparas i frysen.
-
Äppeldessert med fras
Detta är en enkel och snabbgjord dessert där äppelmos varvas med yoghurt, havregryn och rostad kokos.
-
Räkor i marinad
Du behöver 1 kg räkor oskalade 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chilipeppar 0.5 dl olivolja 0.5 g saffran 0.5 dl persilja Servera med: baguette…

















