Alla artiklar

  • Asiatiska äggnudlar med fläskfilé och räkor

    En snabb och god festrätt.

  • Kreolsk korv

    Pasta får väl numera räknas till vår husmanskost och går att variera i det oändliga. Den här kryddiga röran, serverade jag till nykokt pasta men den är lika god till ris.

  • Pastakolijox (av Maria i Karlskoga)

    Du behöver 1 st tonfisk burk i vatten 1 st burk crème fraîche 1 st purjolök 1 st champinjoner burk skivade 3 st vitlök klyftor…

  • Limpa till doppet

    För oss som älskar "dopp i grytan" är det viktigt att få det bröd man vill. I norr doppar man oftast tunnbröd och i söder vörtlimpa. Men jag antar att de flesta doppar en limpa liknande den som som är min och familjens favorit. Här är receptet.

  • Daimtårta (av Lena i Örebro)

    Du behöver 2 st dubbeldaim 5 dl vispgrädde 2 st marängbottnar Det här behövs för ca 5-6 port: Gör så här 1 Vispa vispgrädden, hacka…

  • Amerikanska havrekakor

    Du behöver 125 g smör eller margarin 1 st ägg 2 msk mjölk 2 dl farinsocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver…

  • Citronrulltårta I

    Citronen ger kakan en frisk och god smak, men tänk på, att kakan ska rullas kall. Längst bak ligger en Citronrulltårta, i mitten en Drömtårta och längst fram Skolkökets rulltårta. Dessutom en bakelse.

  • Drömtårta

    Den här rulltårtan ska rullas kall och kan därför fyllas med olika krämer. Längst bak ligger en Citronrulltårta, i mitten en Drömtårta och längst fram Skolkökets rulltårta. Dessutom en bakelse.

  • Blåbärsformar

    Nu plockar vi blåbär och lagar allt möjligt gott av. Kanske de här läckra kakorna, som nästan är en liten bakelse. Det är inte heller fel med en klick grädde till.

Scroll to Top