Alla artiklar

  • Drottningens bärkaka

    Den här läckra bärkakan, bakad efter mormors recept, kan du njuta av i syrénbersån eller på någon annan sval plats. Ett glas iskall saft eller en kopp kaffe smakar gott till.

  • Tekakor med havre

    Tekakor med havre är jättegoda till stora smörgåsar med mycket pålägg. På bilden: Bak i skålen ligger örtbullar, till höger om dem tekakor, och längst fram frukostmuffins som smaksatts med ost.

  • Örtbullar II

    Ett härligt frukostbröd att baka upp och gärna förvara i frysen. På bilden: Bak i skålen ligger örtbullar, till höger om dem tekakor, och längst fram frukostmuffins som smaksatts med ost.

  • Krämig rabarberpaj

    En härlig paj som bjudes ljummen tillsammans med vispad grädde eller mjukrörd glass. Bak till höger syns krämig rabarberpaj, fram till vänster rabarber- och marängpaj.

  • Butterkaka II

    Ett härligt vetebröd med fyllning av både vaniljkräm och mandelmassa. Namnet "butterkaka" kommer från det engelska ordet "butter", som betyder smör!

  • Skräddkakor

    Bröd bakade med rågsikt får mustig och lite "grövre" smak. Längst till vänster på bilden ligger skräddkakor och längst till höger ligger vitt formbröd. I tråget ligger ostfrallor längst fram och frukostbullar bakom.

  • Kanelbrownies

    Amerikanska chokladkakor som har smaksatts med kanel.

  • Vallmokaka med apelsin

    Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden.(Citronkakorna i förgrunden bakar du snabbt och lätt i långpannan. Den stora runda kryddkakan i mitten blir härligt saftig av zucchini. Recepten på de andra två kakorna hittar du under Citronkaka i långpannan och Kryddig zucchinikaka.)

  • Skolkökets rågkakor

    På den tiden, när "hemkunskap" hette "skolkök" var de här rågkakorna skolkökselevernas första bekantskap med jäsdegar, så lättbakade är bröden. Och goda!

Scroll to Top