-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Laxpaté I
Alla älskar en skiva laxpaté till förrätt, gärna serverad med en klick sås och en bit gott bröd. På bilden: Gravad Fogdölax och Senapssås. I bakgrunden Laxpaté och Gravlaxsås.
-
Wokade räkor
Woken får spännande smak av Taco Sauce…
-
Champinjonspätta
Champinjonspättan har här fått sällskap av ris med lite curry i.
-
Svensk bouillabaisse med aioli
Klassisk fransk fisksoppa som här har fått lite svensk touche. En fin bjudsoppa som inte är krånglig att laga. På franskt vis serverar vi aioli till, att klicka ner i den heta soppan.
-
Lax- och räktårta I
Sommarens godaste smörgåstårta garnerar vi med räkor och lax.
-
Kaviarring med räkor
Lättgjord, god och mycket dekorativ mousse att bjuda som förrätt.
-
Räk- och potatisgömma (av Maria i Braås)
Du behöver 1.5 st potatis 1 dl räkor 1 nypa salt pressad citron gurka en bit sallad lite 1 st tomat 2 msk smör grillkrydda…
-
Lätthalstrad laxtartar
Köp färsk laxfilé av högsta kvalitet till den här festliga entré- eller huvudrätten. Det är den sannerligen värd! Halstra tartarbiffarna strax innan de ska servera.
-
Stekt Marholmsströmming
Det här är en lite lyxigare strömmingsrätt med spännande sås till.
















