-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Stekt Marholmsströmming
Det här är en lite lyxigare strömmingsrätt med spännande sås till.
-
Västkustpaj I
En riktig festpaj med räkor, krabba och sparris.
-
Pastaräkor (av Gine i Lidköping)
Du behöver 500 g skalade räkor curry 1.5 st vitlöksklyftor färska 1 st burk crème fraîche olja till stekning bandspagetti efter tycke Det här behövs…
-
Laxpaj (av Annbritt i Arboga)
Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 2.5 msk vatten 1 st purjolök 225 g bladspenat 300 g lax rökt 4 st ägg 3…
-
Moules Marinière
I Frankrike och Belgien serveras musslor på alla restauranger. Prova att koka dem själv. De blir delikata!
-
Fiskburgare (av Ewa i Ulricehamn)
Du behöver 400 g fiskfilé t ex torsk 1 st ägg 1 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 dl ströbröd matfett att…
-
Sås till fisken (av Lotta i Sollebrunn)
Du behöver 1 l yoghurt naturell 1 st lök liten gul 1 st lök liten röd 1 dl kaviar (typ kalles) 1 st citron saft…
-
Grillade laxkotletter
Lax har numera ett mycket rimligt pris. Det är också en utmärkt fisk att grilla, som alla feta fiskar!
-
Fiskspett med skaldjur
Spetten är både festliga och praktiska, eftersom de går att förbereda och ha i kylskåpet tills de ska ätas. De är goda både med och utan sås. Spetten går utmärkt att steka i ugnen, men har du grillen framme kan du grilla dem!













