-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Lammrostbiff med rotselleri och tomatsalsa
Du behöver 500 g lammrostbiff 1 msk flingsalt 3 msk smör 1 st vitlöksklyfta 1 kg rotselleri 1 msk olivolja Marinad 1 dl rödvin 2…
-
Tårta med kallrökt lax
Du behöver 200 g kavring 75 g smör Fyllning 4 st gelatinblad 400 g kallrökt lax 3 dl gräddfil 2 dl crème fraîche 0.5 dl…
-
Ris- och linspanna med nötter
Du behöver 1 tsk rapsolja 200 g grönkål 200 g blomkål 0.5 dl färsk ingefära 1 msk smör 1 tsk gurkmeja 1 burk kokta röda…
-
Äggakaga med fläsk
Du behöver 200 g zucchini 5 st ägg 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1 msk smör 225 g frysta lingon 1…
-
Fiskpaté med saffran
Du behöver 500 g vit fiskfilé 5 st äggvitor 0.5 dl potatismjöl 1 st citron 1.5 tsk salt 2 krm cayennepeppar 0.5 g saffran 3…
-
Citronrutor med mördegsbotten
Mjuka mördegsrutor med sötsyrlig citronfyllning. Enkla att baka och försvinnande goda!
-
Lammstek med ratatouillesallad till påsk?
Ingen påsk utan lamm. Genom att servera lammsteken örtfylld med en god och annorlunda sallad får du här en modern påskfavorit!
-
91-åriga Gullan Bornemark berättar om sin långa karriär
Elin Gunhild Bornemark har varit Gullan med generationer av svenska barn. Med glad och medryckande musik har hon suddat ut sura miner, lärt ut trafikvett och namnen på planeterna i vårt solsystem. Med över 400 visor i bagaget har hon nu vid 91-årsålder äntligen belönats med en Grammis – ett pris hon tar emot med glädje.
-
Lammstek fylld med örter och ratatouillesallad
Du behöver 1 st .2 kg benfri lammstek 1.5 tsk salt 1 tsk svartpeppar Fyllning 4 st vitlöksklyftor 0.5 dl finhackad persilja 3 msk finhackad…

















