-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Snabba kräftbrödet
Här bakar vi ett lite mörkare bröd fyllt med nötter, frön, aprikoser och russin. Brödet är bakat både på bakpulver och bikarbonat och äts med fördel när det är nybakat. Gott till ost, kräftor och olika tillbehör.
-
Västerbottenfocaccia
Perfekt bröd att servera på kräftbordet eller att servera som starters med olika små plock som ex kallskuret, ostar och delade grönsaker. Det kan inte bli så mycket bättre. Oliverna kan bytas ut mot ex stora kapris eller soltorkade tomater.
-
Små ostbaguetter
Här bakar vi många mindre baguetter, så att kanske alla gästerna kan få en baguette var. Ett annat tips kan vara att knyta placeringskorten runt bröden fiffigt och fint.
-
Håll avstånd till Skogens konung!
Det är lätt att bli exalterad när man får syn på en älg ute i skogarna. Samtidigt är en älgko med kalv ingenting att leka med. Det fick Göran Holmström själv erfara i östgötaskogarna.
-
Tillsammans tacklade vi cancern!
När 22-årige Kasper fick cancer var Karin den starka mamman. Tre år senare drabbades hon själv. Det har skapat ett särskilt starkt band mellan mor och son.
-
Nu gräver de guld igen!
GES – Anders Glenmark, Thomas Orup Eriksson och Niklas Strömstedt – är ute på turné för första gången på 15 år. En trio 60-åringar, som blivit heta igen tack var fotboll-VM, berättar om hur livserfarenheterna förändrat dem.
-
Säljes: Skärgårdsliv i Stig-Helmers fotspår
Det har gått 30 år sedan Lasse Åbergs skapelse Stig-Helmer och vännen Ole av en händelse hamnar på en sommarfest i Stockholms skärgård i filmen SOS: En segelsällskapsresa. En del av filmen utspelar sig på ön Stråholmen som i verkligheten heter Fiversättraön.
-
Apor härmar människor också!
Trodde du att det är aporna som härmar dig där på andra sidan glasrutan i djurparken? I så fall får du tänka om. För du speglar apornas rörelser och mimik lika mycket.
-
Bildspel: Så fixar du kräftfesten!
Samla vännerna vid ett stort fat med kräftor och annat gott. Här får du tips på hur du fixar den perfekta feststämningen!

















