-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Välkomna till en värld av ved!
De slutar alltid i spisen, konstverken som Egon Svärd och Sven Lindberg skapar. Men innan dess har de hunnit glädja många, för i Egons och Svens värld på den västgötska landsbygden flödar humorn och fantasin.
-
Smulpaj med körsbär och hallon
Ugn 200 grader.
-
Smulpaj med hallon och nektariner
Ugn 200 grader.
-
Smulpaj med vinbär
Ugn 200 grader.
-
Fynda finporslin på sommarloppisen!
Det är ett härligt sommarnöje att leta porslinsfavoriter på loppis! Satsa på tallrikar och fat i en utvald färgskala så får du en skön mix. Krydda med någon enstaka designklassiker. Gör sedan en härlig sommardukning med porslin, glas, flaskor, ljusstakar och blommor.
-
Barbro fixade biffen när matsalen stängde!
Seniorboendets matsal stängdes ned. Då såg Barbro till att de boende fortfarande kan äta tillsammans – hemma hos henne.
-
Hälsojournalen avsnitt 7: Diabetes
Hur ska jag leva för att undvika att drabbas av diabetes typ 2?
-
Så får du hortensian att trivas!
Hortensia i kruka har blivit otroligt populär och finns numera stor del av året. Den kan användas både inomhus och utomhus.
-
Grillad piadina
Piadina är ett italienskt flatbröd som ibland serveras på gatorna i norra Italien. De platta bröden gräddas normalt i het panna utan något fett. De påminner lite om scones i smaken och bör ätas nybakade.

















