-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
13-åriga Matilda Persson vann Bull-SM 2017!
Gissa om vi på redaktionen blev förvånade när vi såg att årets vinnare endast är 13 år gammal! Trots sin ungdom är Matilda redan ett erfaret bakproffs. Bakintresset har funnits i familjen i flera generationer. Matilda har vuxit upp med mjöl på fingrarna och visst ska det börjas i tid. Förra året var hon med i Tv-programmet “Hela Sverige bakar” där hon vann hela tävlingen.…
-
Sufflé med passionsfrukt och frisk fruktsallad
En härligt fluffig sufflé med syrlig passionsfrukt känns både lyxigt och fräscht. Här tipsar vi om hur du använder hushållsassistenten [i]Kenwood Chef XL Titanium[/i] för att lyckas med desserten. Följ bara det enkla receptet nedan och du blir en stjärna i köket.
-
Äppelknyten
Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 0,5 tsk salt 1,5 dl strösocker 13 dl vetemjöl Fyllning: 150 g smör 2,5…
-
Kardemummabullar med krämig mandelmassa och bittermandelsmak
Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 2 dl strösocker 1 tsk salt 3 st kardemummakärnor stötta 2 st ägg 18 dl vetemjöl special…
-
Krokantbullar
Du behöver Krokant: 2 dl strösocker 2 dl hasselnötter finhackade Deg: 50 g jäst 5 dl lättmjölk 100 g smör rumsvarmt 1 dl vit sirap…
-
Så här smakar årets glögg från Blossa
Inspirationen har hämtats från indiska kryddmarknader.
-
Bountybullar
Goda chokladbullar med smak av kokos. Perfekt för alla som är förtjusta i den klassiska chokladbiten.
-
Kardemummaknutar med citron och vit choklad
Du behöver 1,5 msk kardemummakärnor stötta 50 g jäst 200 g smör 5 dl mjölk 1,5 dl vit sirap 1 st ägg 0,5 tsk salt…
-
Bullrutor med frisk apelsin- och kanelkräm
Du behöver 50 g jäst för söta degar 150 g smör 5 dl mjölk 1 msk kardemummakärnor stötta 1 st ägg 1 dl strösocker 0,5…

















